NU OP DE RADIO : UMBERTO TOZZI - GLORIA

ZONET:

DE SPECIALS

ROMKE RAMBO

NU:

UMBERTO TOZZI

GLORIA

STRAKS:

UMBERTO TOZZI

GLORIA

Frerik de Swetser woensdag 3 oktober bij Frysk FM

Frerik Samplonius is in Friesland inmiddels een bekende verschijning. Hij is afkomstig uit Wijckel en heeft in een kort tijdsbestek al een goede reputatie opgebouwd. Dit natuurlijk dankzij het grote succes van zijn mega-hit: “Iderien wurdt bekend behalve ik”. Frerik wist als outsider in 2016 met dit nummer de derde plaats van de Fryske top 100 te halen. In no time is de clip van Frerik al rond de 50.000 keer bekeken op youtube. Dankzij het succes van dit lied is Frerik inmiddels overal een graag geziene troubadour en in Friesland dus geen onbekende meer. Inmiddels is er ook een Nederlandstalige versie van uitgebracht om de rest van Nederland te veroveren.

De liefde voor stevige muziek zat er bij Frerik al jong in. Hij was nog maar 7 of 8 jaar toen hij zijn eerste AC/DC cd kocht.

Frerik houdt van “rûchhauwen” en “rouwdouwen”. Muziek van “Strawelte” en “Hûnekop” zijn favoriet. De pas 24-jarige schipper vaart, treedt op in de weekenden en vindt tussendoor ook nog tijd om nieuwe platen te maken. ,,Als jongetje van zes had ik een boot, een ‘opduwertje’ en die noemde ik ‘de Swetser’. “Die naam past wel bij je”, zei mijn vader. Zingen doe ik al mijn hele leven. Ik zong vroeger in het kerkkoor in Balk, echt optreden in mijn eentje doe ik nu zo’n jaar of drie. Ik zing graag in het Fries, maar Nederlandstalige en Engelse nummers vind ik ook mooi om te doen.”

Het 1e nummer dat hij maakte was ”280SE” dat over de wegenbelasting voor old timers ging en in 2014 volgde zijn eerste echte plaatje met de titel ”Elke gek hat syn gebrek”. In zomer 2015 volgt “Simmerdeis” met een alleraardigst clipje dat vooral de jeugd aanspreekt.

De jongste (zomer) hit is “Bier falle litte” en de opvolger ”Ik wie bliin” wordt ingespeeld door Jeroen van de Hunekop met drums van Robin Lammers van de Bountyhunters. Frerik komt woensdag 3 oktober naar de Frysk FM studio om 10.00 uur.