NU OP DE RADIO : ONNO LOONSTRA - SUZE NANNE

ZONET:

JELLE B

VRIENDINNEN

NU:

ONNO LOONSTRA

SUZE NANNE

STRAKS:

MADNESS

OUR HOUSE

Andries de Vries

Andries de Vries bezoekt Frysk FM

Andries de Vries is een echte Langwarder en begon vorig jaar met het uitbrengen van liedjes. In januari nam hij contact op met de Key Studio’s in Akkrum en na een demo kwam de 1e single ‘Bisto makke foar my?’ uit. Daarna volgde ‘Ik flean’ en ‘Nei Akkoord’. Sinds kort is ook ‘Lyts famke’ uit.” Vier singles in 1 jaar tijd. Hij timmert flink aan de weg! Andries: “Jazeker, ik heb de smaak te pakken. Al zo’n twee jaar schrijf ik mijn eigen nummers, maar ik zag er altijd tegenop om er wat mee te doen. Totdat een vriend van me zei: ‘Jongen, schiet nou eens op!’ Toen heb ik een studio opgezocht op Google. De eerste de beste dei ik belde zag er wel wat in.”

Daar stond ik zelf ook van te kijken. Toen de Friese radio stations mijn nummer gingen draaien, was ik flabbergasted. Dat had ik helemaal niet verwacht. Tuurlijk, je hoopt er wel op, maar dat het ook echt wordt gedraaid is heel bijzonder. Dat 1 van de nummers in de Top 100 zou belanden ziet hij als een bekroning op dit eerste jaar.” Hij heeft nog maar weinig podium ervaring en werd gevraagd voor het Frysk Sjongersgala.

”Ik sta vaak genoeg op de planken als toneelspeler, maar dit is toch anders. Dit zijn mijn eigen teksten en nummers, waardoor het veel persoonlijker wordt. Als mensen het dan niet mooi vinden, dan voelt dat heel persoonlijk.” Goede voornemens? ”Lekker doorgaan als sous-chef bij Bistro Fred en daarnaast zoveel mogelijk muziek maken. Ook wil ik met twee toneelvrienden een eigen toneelstuk schrijven. Maar of dat onder de categorie ‘goede voornemens’ valt, weet ik niet. Het is meer een mooie uitdaging voor 2019.”

Andries de Vries is reuze blij dat zijn 1e uitgebrachte single 1 van de hoogste nieuwe binnenkomers (15) in de Fryske Top 100 is. Bovendien is hij helemaal in zijn nopjes dat het nummer ook nog eens deel uitmaakt van de nieuwe Frysk FM CD deel 4. Woensdag 6 februari is Andries de studiogast bij Frysk FM.